Paasvieringen vanuit Roermond op landelijke en regionale tv

Doornenkroon

De eucharistieviering van Eerste Paasdag wordt live vanuit de Munsterkerk in Roermond uitgezonden door KRO-NCRV en door de regionale omroep L1. Hoofdcelebrant in deze Paasviering is bisschop Harrie Smeets van Roermond. Het wordt een sobere viering zonder kerkgangers, zoals dit sinds het begin van de coronacrisis gebruikelijk is.

Pasen is het belangrijkste christelijke feest van het jaar. Door de genomen maatregelen ter bestrijding van het coronavirus kunnen er voorlopig geen publieke kerkdiensten plaatsvinden. KRO-NCRV zendt elke zondagmorgen op NPO2 vanuit een andere kerk in Nederland een heilige mis uit. Op Eerste Paasdag gebeurt dit vanuit de Munsterkerk in Roermond, die dit jaar haar 800-jarig bestaan viert. Door een samenwerking tussen de landelijke en de regionale omroep is de viering ook live op L1 te zien. De televisiemis op Eerste Paasdag begint om 11.00 uur. Dat is een uur later dan gebruikelijk op zondag, omdat de KRO aansluitend om 12.00 uur de zegen Urbi et Orbi met paus Franciscus vanuit Rome uitzendt.

Palmzondag vanuit Waubach

De eucharistieviering van Eerste Paasdag is overigens niet de enige viering die rond Pasen vanuit het bisdom Roermond wordt uitgezonden. Op Palmzondag (5 april) wordt om 10.00 uur de eucharistieviering met de zegening van de palmtakken uitgezonden vanuit de Sint-Jozefkerk in Landgraaf-Waubach. Voorafgaand is om 9.45 uur het programma Geloofsgesprek te zien, waarin Leo Fijen deze keer praat met deken Rob Merkx van Roermond over de impact van het coronavirus op een parochie en het niet doorgaan van The Passion in zijn stad.

Goede Vrijdag vanuit Kruiswegpark Roermond

Op Goede Vrijdag 10 april wordt ’s middags om 15.00 uur door KRO-NCRV op NPO2 een meditatief programma rond de kruisweg uitgezonden. Bisschop Harrie Smeets neemt de kijkers in het Kruiswegpark in Roermond mee langs de staties met het lijden van Christus. In de uitzending zijn teksten te horen van Trouw-columnist Stephan Sanders en muziek van het koor Wishful Singing.

Paaswake vanuit Munsterkerk

Op Paaszaterdag wordt ’s avonds om 23.15 uur live vanuit de Munsterkerk in Roermond de Paaswake uitgezonden met hulpbisschop Everard de Jong als hoofdcelebrant. Tijdens deze viering wordt –  eveneens zonder de aanwezigheid van kerkgangers – het Paaslicht ontstoken en het nieuwe doopwater gewijd. Ook deze viering is te volgen via KRO-NCRV op NPO2.