Paus benadrukt belang van gebed in vastentijd

Kaarsjes

Paus Franciscus heeft in zijn boodschap voor de vastentijd van 2020 het belang van gebed benadrukt. Het mysterie van het lijden, sterven en de verrijzenis van Christus vormen de basis voor bekering.

De paus wil gelovigen uitnodigen om zich deze vastentijd te richten op de gekruisigde Heer, en zich ‘opnieuw en opnieuw te laten redden’. Het Paasverhaal is geen gebeurtenis in het verleden, aldus paus Franciscus, maar is ‘door de kracht van de heilige Geest altijd aanwezig, en stelt ons in staat om in geloof het vlees van Christus aan te raken in degenen die lijden.’ Gebed is tijdens de vastentijd van belang, benadrukt de paus, als een middel om de antwoorden op de liefde van God. ‘God is altijd in een “reddings-dialoog” met ons, ondanks onze zwakheden en fouten,’ aldus paus Franciscus.

Als we het paasmysterie centraal stellen in ons leven, betekent dat volgens paus Franciscus dat we compassie hebben voor de wonden van de gekruisigde Christus hier en nu: ‘die aanwezig zijn in de vele onschuldige slachtoffers van oorlogen, aanvallen op het leven – van het leven van ongeborenen tot het leven van ouderen – en verschillende vormen van geweld. Dit betekent een persoonlijk commitment voor en betrokkenheid bij het bouwen aan een betere wereld.’

Bron: Vatican News