Paus Franciscus: revolutie van tederheid

Vandaag werd in Utrecht het boek ‘Paus Franciscus, het eerste jaar. Revolutie van tederheid’ van Monic Slingerland gepresenteerd.

De ondertitel heeft, nog voor het boek uitkwam, al tot gefronste wenkbrauwen geleid. Niet eens vanwege het woord ‘revolutie’, maar vanwege ‘tederheid’. Was ‘barmhartigheid’ geen beter woord geweest? Maar ‘tederheid’ was geen keuze van de auteur: het is een citaat van paus Franciscus zelf uit zijn encycliek ‘Lumen fidei’

‘Tederheid’ is een woord dat meer gangbaar is dan ‘barmhartigheid’, aldus Monic Slingerland. Voor veel mensen is dat een vreemd woord, vindt ze. De paus richt zich tot iedereen, niet alleen tot gelovigen die het woord ‘barmhartigheid’ weten te plaatsen.

Monic Slingerland schreef een kroniek van het eerste jaar van deze paus en van zijn tedere revolutie. Ze belicht hiermee vele facetten van zijn persoonlijkheid, mede aan de hand van onder meer zijn toespraken, preken en tweets.

Tegelijkertijd werd het Magazine De Paus gepresenteerd. Het is verkrijgbaar in alle boekhandels en kiosken in Nederland en Vlaanderen.

‘Franciscus, het eerste jaar’, verscheen bij uitgeverij Adveniat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *