Paus Franciscus stuurt in vliegtuig telegram naar Koning Willem Alexander

paus Franciscus

Paus Franciscus heeft tijdens zijn reis naar Colombia een telegram gestuurd naar Koning Willem Alexander. Op het moment dat hij in de Caraïbische eilanden over Nederlands grondgebied vloog, bracht hij zijn beste wensen en gebed via de koning over aan de inwoners van de eilanden. Ook staatshoofden en vorsten van andere landen waar de paus overheen vloog ontvingen een bericht: Frankrijk, Portugal, Spanje, Verenigde Staten en Nederland.

Telegram aan Koning Willem Alexander

“HIS MAJESTY WILLEM-ALEXANDER

KING OF NETHERLANDS

AS I FLY THROUGH YOUR AIRSPACE ON MY VISIT TO COLOMBIA, I EXTEND WARM GREETINGS TO ALL THE CITIZENS OF THE CARIBBEAN PARTS OF THE KINGDOM OF THE NETHERLANDS, PRAYING THAT ALMIGHTY GOD MAY BLESS YOU ALL.

FRANCISCUS PP.”

Franciscus in Colombia ter ondersteuning van vredesproces

De paus is inmiddels in Colombia aangekomen voor een vijfdaags bezoek. Tachtig procent van de Colombiaanse bevolking is katholiek en verwacht wordt dat er miljoenen mensen zullen opdagen voor de bezoeken van de paus aan Bogota.

Ongeveer 7000 strijders van de FARC hebben inmiddels hun wapens ingeleverd bij de Verenigde Naties, maar voor veel Colombianen ligt het vredesproces nog steeds zeer gevoelig. Het bezoek van de paus moet de Colombianen dan ook een steun in de rug geven. Daarnaast wordt er met spanning uitgekeken naar wat Franciscus zal zeggen over Venzuela, het land dat de paus al eerder waarschuwde voor het einde van de democratie en in een diepe politieke en economische crisis is.