Paus prijst christelijke ZZP’ers en MKB’ers

Paus Franciscus heeft zaterdag hulde gebracht aan de economische bijdrage van kleine ondernemers. “Een christelijke ondernemer denkt eerst aan solidariteit en dan pas aan geld. Samen bewijzen zij dat een plus een niet twee, maar drie is. Zij staan nooit ten dienste van de mammon. Tegenover winst plaatsen zij gave en solidariteit. Zij vertegenwoordigen de rijkdom van de rooms-katholieke kerk. Zij schenken hoop en vormen de motor van de samenleving. Wij moeten streven naar een globalisering van de solidariteit waarin winst niet langer centraal staat en waarin ook aandacht is voor de noodlijdenden en de zwakken.”

Paus Franciscus zei dat zaterdag tijdens een toespraak tot 7.000 Italiaanse kleine en middelgrote ondernemers. Zij kunnen volgens de paus een belangrijk tegengewicht vormen voor de wegwerpcultuur, “die door economische en financiële machten wordt gecontroleerd”.

Hij riep ondernemers op om de motor te zijn van een ontwikkeling “ten dienste van de zwakkeren”. Hij vestigde de aandacht op hun belangrijke bijdrage tot het scheppen van nieuwe arbeidsplaatsen, in het bijzonder voor werkloze jongeren. Ten slotte vroeg hij aandacht voor de gezinnen en de verzoening van werk en arbeid. “Kleine ondernemers moeten symbool staan voor een eerlijke economie, die gedragen wordt door personen die in hart en geest het algemene welzijn voor ogen houden.”

(bron: Kerknet.be)