Paus roept parochies op vluchtelingengezin op te nemen

Paus Franciscus vraagt parochies om te helpen bij de opvang van de tienduizenden vluchtelingen die deze weken naar Europa komen. “Ik roep alle parochies, geloofsgemeenschappen en kloosters op om elk één vluchtelingengezin op te nemen”, zei de paus na zijn zondagse preek.

“Geconfronteerd met de tragedie van de tienduizenden vluchtelingen die op de vlucht slaan voor oorlog en honger,” sprak paus Franciscus, “vraagt het evangelie ons om hen concrete hoop te geven.”

Om het goede voorbeeld te geven bieden de twee parochies in Vaticaanstad onderdak aan twee vluchtelingenfamilies, zei de paus. De families kunnen binnen enkele dagen terecht in Vaticaanstad. De oproep van Franciscus werd door het publiek op het Sint-Pietersplein met gejuich ontvangen.

Facebookactie

De christelijke Facebookactie ‘Ik ben een gastgezin voor een vluchteling‘ heeft in korte tijd meer dan 20.000 aanmeldingen gekregen. Nederlanders geven aan dat ze bereid zijn een vluchteling in huis te nemen of dat ze de vluchtelingen op een andere manier willen helpen. Het is één van de acties die in korte tijd zijn opgezet om vluchtelingen te hulp te schieten.

(bron: NOS.nl/Volkskrant/Nu.nl)