Paus schrijft brief aan gezinnen

Paus Franciscus publiceerde vandaag een brief aan alle gezinnen waarin hij om gebed vraagt voor de buitengewone synode die in oktober zal spreken over de ‘pastorale uitdagingen voor het gezin in de context van evangelisatie’.

De paus noemt de synode een ‘belangrijke vergadering waarbij het gehele volk van God betrokken zal zijn – bisschoppen, priesters, gewijde mannen en vrouwen en gelovigen uit de hele wereld’. ’Allen nemen zij actief deel aan de voorbereidingen voor deze vergadering via praktische suggesties en cruciale steun in de vorm van gebed.’

Na de buitengewone synode zal er een jaar later een gewone bisschoppensynode zijn, die eveneens is gewijd aan het gezin, en zijn er de wereldgezinsdagen die in september 2015 in Philadelphia plaatsvinden. ‘Mogen we allen daarom samen bidden zodat door deze gebeurtenissen de Kerk een echte reis zal ondernemen om inzicht te krijgen en de nodige pastorale maatregelen te nemen om gezinnen te helpen de huidige uitdagingen aan te gaan met het licht en de kracht die voorkomt uit het Evangelie’, aldus de paus.

Een Nederlandse vertaling van de brief

De Engelse vertaling van de brief via Radio Vaticana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *