Paus verrast Sinti en Roma met bliksembezoek

Paus Franciscus bracht zondagnamiddag tijdens het voorbijrijden een verrassingsbezoek aan een Roma-kamp. Franciscus was op weg naar de parochie van de aartsengel Michaël in Pietralata, een wijk in het oosten van Rome. Vele Sinti en Roma leven in Rome en in steden elders in het land in geïmproviseerde woningen. De paus zegende de mensen en bad met hen. Hij ontmoette ook enkele Latijns-Amerikaanse migranten, waarmee hij in het Spaans een Onzevader heeft gebeden.

Tijdens de eucharistie bemoedigde de paus de gelovigen om de boodschap van Jezus een centrale plaats te geven in hun leven en op hem hun vertrouwen te stellen. “Gebed en het regelmatig lezen van het evangelie verlichten de wonden van mensen.” De paus bemoedigde de aanwezigen om dagelijks enkele minuten in het evangelie te lezen. “Jezus begrijpt de zorgen van mensen.”

Voor de eucharistie in de parochie had de paus een gesprek met zieken en daklozen, die door de Sint-Egidiusgemeenschap worden geholpen. Hij ontmoette tevens jonge ouders van pas gedoopten en koppels die zich voorbereiden op het huwelijk. Hij gaf hen de raad om geen dag te eindigen, zonder vrede te sluiten met elkaar. Tijdens een gesprek met scouts spoorde hij de jongeren aan om regelmatig naar de eucharistie te gaan: “De ontmoeting met Jezus zal U de kracht geven om stand te houden in de strijd in het leven.”

(KerkNet/RadVat/Kathpress; foto: tv2000)