Paus naar Nederland ‘als agenda’s passen’

Een bezoek van paus Franciscus aan Nederland is hooguit een agendatechnisch probleem. Dat zegt kardinaal Eijk vandaag op de website van de Bisschoppenconferentie. “Van onze kant is en blijft paus Franciscus welkom, mocht het wel een keer in alle agenda’s passen,” aldus de voorzitter van de Bisschoppenconferentie.

Begin vorig jaar sondeerde kardinaal Eijk paus Franciscus nog naar de mogelijkheden voor een bezoek aan Nederland. Ook toen ging de deur niet dicht, maar wel gaf de paus aan dat hij eerst een aantal andere reizen wilde maken. De Nederlandse bisschoppen spraken destijds uit dat de paus welkom is en blijft. Van een formele uitnodiging is momenteel echter geen sprake. Of dat er in de toekomst van gaat komen is op dit moment niet te zeggen, daarvoor moeten de nodige afwegingen worden gemaakt door de Nederlandse Bisschoppenconferentie.

Straatnieuws Utrecht

Kardinaal Eijk zei dit na het bijzondere interview dat paus Francisucs had met de Utrechtse dakloze Marc en journalist Stijn Fens voor het Utrechtse Straatnieuws.

In het vraaggesprek met de Utrechtse daklozenkrant vertelt paus Franciscus over zijn eigen ervaringen met armoede en zijn visie op daklozen. Het speciale Pausnummer zal via het International Network of Street Papers (INSP) door straatkranten over de hele wereld worden overgenomen. De paus geeft daarmee een stevige duw in de rug aan Straatnieuws, 113 straatkranten ter wereld, 13.000 straatkrantverkopers in 34 landen. En 3 miljoen unieke lezers zullen het lezen.

De straatkrant wordt grif verkocht, meldt initiatiefnemer voor het interview Jan-Willem Wits op Twitter:

tweet-straatnieuws

Het complete interview is te lezen in Straatnieuws en wordt tevens gepubliceerd in de Amsterdamse straatkrant Z!. Het pausnummer is via de website Straatnieuws.nl te bestellen voor vijf euro. Delen van het interview zijn beschikbaar via de website van Radio Vaticaan. Ook andere media zullen het interview publiceren.

(Foto: Straatnieuws.nl)