Pelgrimstocht Vastenactie: Klooster Klunen

Pelgrimstocht Vastenactie

Bezinning, goede gesprekken, genieten van een mooie omgeving en geld inzamelen voor het goede doel zijn onlosmakelijk verbonden met de jaarlijkse pelgrimstocht van Vastenactie. In 2020 gaat de tocht voor de tiende maal van start, dit keer in Friesland. Op 2, 3, en 4 april wordt er gewandeld rondom Drachten.

Het dagelijkse vertrek- en aankomstpunt is het Karmelklooster in het Friese Drachten, vandaar de titel ‘Klooster klunen’. Het voormalige klooster is tegenwoordig een plaats van ontmoeting en inspiratie. Deelnemers die meerdere dagen meelopen kunnen overnachten in een van de vroegere kloostercellen.

De pelgrimstocht bestaat uit drie wandelingen, elk ongeveer twintig kilometer, steeds door een ander type landschap. We lopen langs het water, door een coulisselandschap en in een bosrijke omgeving. Tijdens de tocht bezinnen we ons op onze levenswijze, ontmoeten we nieuwe mensen én lopen we om geld in te zamelen voor de ontwikkelingsprojecten van Vastenactie.

Het thema van de Vastenactiecampagne 2020 is ‘Werken aan je toekomst’ en staat in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Wereldwijd worden projecten ondersteund die bestaan uit het aanbieden van trainingen, het faciliteren van onderwijsruimten en het verschaffen van lesmateriaal.

Meer informatie en aanmelden: website www.vastenactie.nl/pelgrimstocht