Priester gaat uit zijn dak als hij Star Wars trailer bekijkt

Mediapriester Roderick Vonhögen is volledig uit zijn dak gegaan bij het zien van de Star Wars trailer. Hij nam zichzelf op, zette de video op YouTube en ging viraal: in drie dagen zagen bijna 300.000 mensen de Amersfoortse priester kicken op Star Wars.

Bekend is dat de priester een fanatieke fan is van de science fiction filmserie. Hij gaf eerder daar een enthousiaste toelichting op in De Wereld Draait Door. Nu flipt hij volledig bij de trailer: ‘Oh, Holy Cow’, ‘O my God’ en ‘That is fantastic’.

De ‘geek priest’ krijgt veel reacties op zijn opname van de Star Wars trailer. Zijn filmpje werd opgepikt door nieuwszenders als ABC, Buzzfeed en het Engelse Metro.

Ook op YouTube stromen de reacties binnen. “A priest that excited about the new Star Wars film? I love it! God bless you, Father. You’re my kinda brother in Christ. You almost make me want to switch to Catholicism.” Why couldn’t I have a geekpriest when I was going to school? Also, this priest knows how to hold his cussing. I was all over the place with #@$%!!!”

Veruit de meeste reacties zijn positief. Over een enkele negatieve zegt de priester op Facebook. “Ik probeer online weg van te blijven van te veel negativiteit. Als je een priester bent, is er altijd genoeg van in open fora. Op Twitter, Facebook en Youtube zijn de mensen erg aardig. Behalve een paar Novus Ordo haters.”

Star Wars trailer

Mocht je je afvragen wat ‘father Roderick’ zag, dit is de Star Wars trailer en zijn reactie. Als je de trailer en de reactie van Roderick Vonhögen tegelijkertijd wil zien: start eerst de video van de priester en na 28 seconden de trailer.

Star Wars: The Force Awakens is het nieuwste deel uit de succesvolle filmfranchise bedacht door George Lucas. De film wordt geregisseerd door J.J. Abrams. De producent Lucasfilm heeft het verhaal van de film nog niet vrijgegeven. Wel is duidelijk dat de film zich dertig jaar na de gebeurtenissen van de vorige film (Return of the Jedi) afspeelt en nieuwe karakters introduceert. De film wordt met Kerstmis in de bioscopen verwacht.