Radio Maria viert tienjarig bestaan

Radio Maria 10 jaar

Zaterdag 3 februari viert Radio Maria Nederland haar 10-jarige verjaardag. In 2008 startte het katholieke radiostation haar activiteiten vanuit ‘s-Hertogenbosch. In de bisdomstad wordt het jubileum dit jaar gevierd met gevarieerde activiteiten. Daarmee wil de zender haar bekendheid vergroten.

Radio Maria in Nederland

Het radiostation zendt in heel Nederland uit via DAB+, internet en heeft ook een eigen app. Ze zendt dagelijks de getijdengebeden uit, het rozenkransgebed en de H. Mis. Maar ook lezingen, interviews en muziek. Over deze formule zegt programmadirecteur pater Elias: “Radio Maria is er om de mensen te ondersteunen in hun geloofsleven. Zowel door samen te bidden alsook door inspirerende verhalen en interessante informatie over het geloof uit te zenden”.

In kader van het jubileum hield de zender een studiedag, waarbij bestuur en medewerkers de betekenis van het uitdragen van de christelijke boodschap wilden uitdiepen. Gastsprekers waren Gerard de Korte (bisschop van Den Bosch), Anton de Wit (journalist), Vittorio Viccardi (voorzitter Wereldfamilie Radio Maria) en Eliza Oudshoorn (Katholiek Alpha Centrum).

Op 3 februari gaat bisschop De Korte ter gelegenheid van het jubileum voor in een eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. De festiviteiten gaan verder in het nabijgelegen Sint-Janscentrum.

Festiviteiten

Het komende jaar staat voor een groot deel in teken van het jubileum. Radio Maria gaat onder andere een provincietour houden, waarbij het radiostation iedere maand langs één van de twaalf provinciën gaat. Pater Elias: “Er zijn nog heel veel mensen die geen weet hebben van de rijkdom die Radio Maria hun te bieden heeft. Daarom willen we dit jaar aangrijpen om Radio Maria Nederland nog meer op de kaart te zetten.”

 

Katholiek.nl feliciteert de collega’s van Radio Maria met deze mijlpaal.