Radio Maria presenteert vernieuwde app

De app van Radio Maria heeft een flinke metamorfose ondergaan. Vandaag is er voor de smartphone en tablet een vernieuwde app gelanceerd. Het speerpunt blijft het live beluisteren van de radio, maar de vernieuwde app biedt daarnaast een nieuwe audiotheek en verschillende interactie mogelijkheden.

Audiotheek belangrijkste toevoeging in nieuwe Radio Maria app

De makers van de app zijn vooral trots op de nieuwe audiotheek. De audiotheek is de opvolger van uitzending gemist met als belangrijkste toevoeging de uitgebreide zoekfunctie. Via de app kun je ruim 4000 audiobestanden beluisteren en deze zijn doorzoekbaar op datum, spreker, programma of door in het zoekvenster een zoekterm in te typen. De redactie brengt daarnaast alles onder in dossiers en series om het overzichtelijker te maken. Ook via de website van Radio Maria is de audiotheek te openen.

Interactie

Direct contact met de luisteraar is een van de speerpunten. Door de nieuwsberichten die verschijnen in de app blijft de luisteraar op de hoogte van wat er gebeurt bij de radio. Via de nieuwe app kunnen eindgebruikers ook de interactie aangaan door direct berichten te sturen aan Radio Maria. Onder het kopje contact kan men een gebedsintentie doorgegeven of een bericht naar de receptie of live studio sturen.

Downloaden

De nieuwe app van Radio Maria is te downloaden via de Apple appstore voor iPhones of iPads en voor Android devices via de Google Playstore.