Radio Maria vraagt opnieuw geld om zender te redden

Via de mei-actie ‘MayDay MayDay’ doet de rooms-katholieke radiozender Radio Maria een nieuwe poging het hoofd boven water te houden. Het financiële tekort zou inmiddels opgelopen zijn tot boven de 700.000 euro, aldus Vincent Wibier, een vaste medewerker van Radio Maria. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei roept Radio Maria opnieuw twee dagen lang op tot steun in geld en gebed. Voorheen was dit alleen in december, maar dat was niet genoeg.

“De afgelopen maanden is met ruimhartige gaven gereageerd op het noodsignaal dat in december werd uitgezonden. Echter, de veilige haven is nog niet bereikt,” schrijft de zender op haar Facebook-pagina. Die kerstmarathon leverde 51.000 euro op. Hoewel dat zesduizend euro meer was dan een jaar eerder, waren de giften niet genoeg om het tekort van twee ton op te vangen. Volgens vaste kracht Vincent Wibier heeft de zender nu een tekort van 750.000 euro. Dat zei hij woensdag in het ochtendprogramma SOS Radio. Om te kunnen overleven heeft Radio Maria 1,2 miljoen per jaar nodig, aldus Radio.nl.

De internationale ‘Radio Maria-familie’ steunde de Nederlandse tak financieel. Dat is dit jaar niet meer zo vanwege de wereldwijde financiële crisis. De zender leeft op giften. Reclame is uit den boze. Directeur pater Elias Leydts zei in maart in Trouw: “Wij dienen geen enkel belang, behalve dat van Jezus. Reclame gaat mij te veel over de beïnvloeding van mensen. Daar wil ik het geloof buiten houden. Als dat moet veranderen, ben ik weg.”

Radio Maria zendt sinds 1 februari 2008 uit op de middengolf (AM675), via DAB+ (11C) en via internet. In de programmering staan liturgie, gebed, bezinning en geloofsonderricht centraal.

UPDATE 2 mei 2015: De voorzitter van Radio Maria laat vanmorgen per e-mail vanaf zijn vakantieadres weten dat de zender helemaal geen schuld heeft.