Reporters terug uit Kameroen met koffer vol verhalen

De vijf mensen die als reporter met Mensen met een Missie op reis zijn gegaan, zijn terug uit Kameroen. Een reactie van een van de reporters: “Het voelde als een achtbaan. Een opeenvolging van belevenissen, ontmoetingen, indrukken en emoties, elf dagen lang.” De reporters bezochten verschillende projecten van Mensen met een Missie, spraken met lokale partners en namen een koffer vol verhalen mee naar huis. Mooie en minder mooie verhalen, maar stuk voor stuk indrukwekkend, ontroerend en hoopvol.

Verhalen van vrouwengroepen die een belangrijke rol spelen bij het in stand houden van de vrede in Kameroen. Verhalen uit de gevangenis van Yaoundé. Verhalen van islamitische vrouwen die onterfd worden als ze weduwe zijn. “Ze hebben alles van me afgenomen! Alles! Zelfs mijn kleding hebben ze meegenomen!” Verhalen over partnerorganisaties en het bijzondere werk dat ze doen.

Geef een moment van geluk

Een van die partnerorganisaties van Mensen met een Missie in Kameroen is jongerenorganisatie Dynamique Mondiale des Jeunes (DMJ). Zij willen een documentaire maken over budgetmonitoring en de strijd tegen corruptie. Met die documentaire wil DMJ jongeren leren hoe ze de lokale overheid kunnen controleren, zodat er geen geld in allerlei zakken verdwijnt waarvoor het niet bedoeld is. U kunt bijdragen aan die documentaire door eenmalig een bedrag te geven. In totaal hebben de jongeren daarvoor 500 euro nodig. Door hen ‘Een moment van geluk’ te geven, steunt u DMJ met haar documentaire.

*Benieuwd naar de verhalen van onze reporters? Kijk op 100reporters.nl Zelf meereizen als reporter? Mail dan naar 100reporters@mensenmeteenmissie.nl of bel Femke van der Biezen via: 070 – 31 36 734. Mensen met een Missie maakt het levenswerk van bijzondere mensen in ontwikkelingslanden zichtbaar. Vanuit de missionaire traditie steunt Mensen met een Missie projecten van sterke vrouwen en mannen, zusters en broeders, die in hun omgeving onder moeilijke omstandigheden het verschil maken. Dat doet Mensen met een Missie al ruim 80 jaar; door elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren, elkaars wereld te verrijken en verhalen te delen.