‘Sfeervolle begrafenis Nelly Stienstra’

De uitvaart van Nelly Stienstra, vanmorgen in de Utrechtse kathedraal was “goed verzorgd en sfeervol.” Dat schrijft hulpbisschop Jan Hendriks op zijn blog Arsacal.

Met het overlijden van Nelly Stienstra is een boegbeeld van de katholieke kerk heengegaan. Veel katholieken bewezen daarom de laatste eer aan de prominente katholieke oud-voorzitster van het Contact Rooms-Katholieken (CRK). Onder meer drie bisschoppen (Hendriks, De Korte en Mutsaerts) en kardinaal Simonis woonden de uitvaartplechtigheid bij. Ook waren veel priesters die hun studie aan het Arienskonvikt hadden, present. Verder waren bekende katholieken als Ton van Schaik, Stijn Fens en Marcel Sarot aanwezig.

Van het aartsbisdom was niemand van het episcopaat aanwezig.

Hulpbisschop Hendriks: “Rector Norbert Schnell was de celebrant en hield een mooie homilie over het evangelie van de domme en de wijze maagden die met olie hun lampen brandend moesten houden om de bruidegom op te wachten. In de inleiding op de Mis gaf hij een kort overzicht over haar leven in dienst van wetenschap en kerk en van de overleden mgr. Th. Hendriksen.”

(bron: Arsacal.nl; foto: screenshot EenVandaag)