Sint Maarten parochie(s) zamelen geld in voor Sint Maarten

De Sint Maarten parochie in de Bollenstreek heeft aangekondigd komend weekend geld in te zamelen voor getroffenen op het eiland Sint Maarten. Het eiland werd deze week getroffen door orkaan Irma en in heel Nederland komen initiatieven op gang.

Orkaan Irma treft eilanden

Orkaan Irma heeft deze week het eiland Sint Maarten hard geraakt. Er zijn doden en slachtoffers te betreuren, eilanders zijn hun huis kwijt en het openbare leven is platgelegd. Ook hebben inwoners veel zorgen over plunderingen. Volgens diverse bronnen is het een grote chaos op het eiland.

Vanuit Nederland komt de hulp steeds meer op gang en de eerste hulpmiddelen komen aan het op het eiland. Dit gaat volgens autoriteiten, vanwege de omstandigheden, nog zeer moeizaam. Er is daarnaast ook angst voor een volgende orkaan die komende is, genaamd Jose. Naast het Nederlandse deel van Sint-Maarten is ook het Franse gedeelte van Sint Maarten getroffen en zijn ook Puerto Rico, Anguilla, Barbuda en de Amerikaanse Maagdeneilanden slachtoffer van het natuurgeweld.

Parochie Sint Maarten

De initiatiefnemende parochie Sint Maarten heeft kerken in Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Warmond en Sassenheim. De parochie roept ook gelijknamige parochies op om het initiatief te volgen. Pastoor Goumans schrijft het volgende: “Medeleven en de handen uit de mouwen, de daad bij het woord voegen, dat is karakteristiek voor onze parochie, dichtbij en ver weg.”