Speciale website gewijd aan het leven en werk van Peter-Hans Kolvenbach

De Jezuïeten hebben onlangs een nieuwe website gelanceerd, exclusief gewijd aan het leven en werk van oud algemeen-overste Peter-Hans Kolvenbach sj. Op de website zijn in meerdere talen bijdragen en beeldmateriaal te vinden over de in Druten (Gelderland) geboren Jezuïet, die op 26 november 2016 in Libanon overleed.

Archief Peter-Hans Kolvenbach sj.

De website over pater Peter-Hans Kolvenbach sj. bevat honderden getuigenissen, teksten en foto’s van de Nederlandse Jezuïet. Kolvenbach was taalkundige, priester en van 1983 tot 2008 de 29e algemeen-overste van de van de Sociëteit van Jezus.

Peter-Hans Kolvenbach werd geboren op 30 november 1928 in Druten. Hij trad na zijn studie Latijn en Grieks in bij het Jezuïeten noviciaat Mariëndaal in Grave en legde zijn tijdelijke geloften af in 1950. In 1958 werd Kolvenbach naar Libanon gezonden waar hij zich toelegde op zijn studie Arabisch, door in direct contact te komen met mensen met deze achtergrond. Hij specialiseerde zich in de Armeense taal en studeerde vier jaar aan de Universiteit in Beirout. Na vervolgstudies in Beiroet en Parijs ronde hij zijn vorming af in Cleveland (Verenigde Staten) waarna hij in 1969 zijn eeuwige professie deed.

Gedurende zijn verkiezing door de 33ste Algemene Congregatie waren de relaties tussen de Sociëteit van Jezus en het Vaticaan zeer gespannen.
Het is een van de grote verdiensten van Kolvenbach dat hij het vertrouwen opnieuw wist te herstellen.