Spiritueel centrum La Verna bespreekt toekomst

Het bekende Amsterdamse spiritueel centrum van de franciscanen La Verna bespreekt haar nieuwe koers tijdens de open dag van aanstaande zaterdag.

Op zaterdag 17 september houdt het spiritueel centrum in Amsterdam haar jaarlijkse open dag. Dit jaar is er een extra reden om de open dag te bezoeken: de nieuwe koers van de communiteit.

Daarover wil La Verna in gesprek met de bezoekers. Directeur Fer van der Reijken: “We schetsen vanuit de huidige ontwikkelingen bij La Verna onze nieuwe koers. We willen de komende jaren de communiteit van de broeders en het centrum met alle activiteiten meer op elkaar afstemmen en integreren. We hopen dat de deelnemers aan de workshop met ons willen meedenken. Laat de ideeën maar komen!”

Op de open dag kunnen bezoekers zich verder informeren over het veelzijdige programma van La Verna. In drie rondes zijn activiteiten te volgen, variërend van stille retraites, het zingen van liederen, sacrale dans en meditatieoefeningen. Everdien Hoek verzorgt de museumcursus ‘Advocaat van de duivel’ over lelijke kunstwerken die mooie kunst kunnen opleveren.

La Verna ontleent zijn naam aan een berg waar Franciscus zich graag terugtrok om te bidden en te mediteren. In 1997 is La Verna als centrum voor spirituele ontwikkeling van start gegaan. La Verna is gevestigd aan de Derkinderenstraat 82 in Amsterdam en vindt gastvrij onderdak in het klooster, waar een communiteit van franciscanen woont.