SRKK doet (hernieuwde) oproep voor vacature projectleider Wereldjongerendagen 2019

Het SRKK (Secretariaat van het RK Kerkgenootschap) heeft een nieuwe oproep gedaan voor de vacature van projectleider voor de Wereldjongerendagen 2019 in Panama. Er zijn enkele gesprekken met geïnteresseerden geweest, maar hier heeft de geschikte kandidaat nog niet tussen gezeten.

Wereldjongerendagen

De Wereldjongerendagen (WJD) is een katholiek evenement, het grootste festival ter wereld, dat één keer in de drie jaar wordt georganiseerd. De laatste editie  vond plaats in Krakau in 2016 en bij de slotviering met de paus waren er 3 miljoen jongeren aanwezig, waaronder 900 deelnemers uit Nederland.

Voor de WJD in Panama zal een landelijke reis georganiseerd worden. De datum waarop de WJD georganiseerd wordt zal voor veel jongeren een groot struikelblok vormen, namelijk 22 tot en met 29 januari 2019. De jongeren zullen ook een voorprogramma in Panama hebben de week voorafgaand aan de WJD. Normaal zijn de WJD in de zomer, maar vanwege het klimaat in Panama heeft de organisatie besloten het evenement in januari 2019 te houden. Voor met name Europese en Nederlandse studenten zullen deze data het bemoeilijken om bij de Nederlandse reis aan te sluiten.

Vacature

Het SRKK is op zoek naar een projectleider (m/v) die leiding en ondersteuning kan geven aan deze landelijke samenwerking. De functie omvat onder andere de volgende taken: het uitwerken en realiseren van een landelijke promotiecampagne, ontwikkelen van diverse activiteiten en projecten, werven van vrijwilligers voor landelijke taken en het samen met hen uitwerken en realiseren van een Nederlands programma. De functie betreft (voorlopig) een halftime baan van 20 uur per week.

Meer informatie over de vacature kunt u vinden op de website van JongKatholiek.