Syrische aartsbisschop verwacht weinig van de rebellen

Alle christenen zullen Syrië proberen te ontvluchten als ze de kans krijgen tijdens een eventuele wapenstilstand. Dat denkt de Armeens-katholieke aartsbisschop van Aleppo, Boutros Marayati. De stad wordt al maanden belegerd door opstandelingen. “Christenen hebben geen enkel vertrouwenwekkend teken ontvangen van de verschillende groepen die deel uitmaken van de militie van de rebellen of van islamitische fundamentalisten”.

De voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter had aangegeven dat wanneer er inspecteurs van de Verenigde Naties zouden toezien op het vernietigen van chemische wapens, dit in Syrië tot een wapenstilstand zou kunnen leiden.

Vorige week vrijdag hielden christenen in Aleppo een avondwake voor vrede en de volgende dag volgden ze de wake op het Sint-Pietersplein in Rome. “De paus heeft luid en duidelijk gezegd wat hij moest zeggen”, aldus aartsbisschop Marayati. “Maar zij die het lot van de oorlog in handen hebben, luisteren liever niet. We hebben geen idee hoe dit zal eindigen. En we blijven bidden.”

(Agenzia Fides)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *