Utrechtse demonstranten krijgen kardinaal Eijk niet te spreken

Zo’n 50 sympathisanten van de katholieke protestbeweging Bezield Verband hebben woensdag voor de deur van het aartsbisschoppelijk paleis actie gevoerd. Zij wilden een protestbrief met 12.000 handtekeningen overhandigen, maar kardinaal Eijk niet zich niet zien. De brief werd door een conciërge in ontvangst genomen.

Bezield Verband heeft kritiek op het beleid van kardinaal Eijk om veel kerken in het aartsbisdom te sluiten. De demonstranten zongen een kerkelijke lied en droegen demonstratieborden met zich mee. De voorzitter van Bezield Verband is teleurgesteld dat er geen gesprek is. De brief wil de protestgroep aan paus Franciscus sturen.

Onder de aanwezigen was oud-voorzitter van de Acht Mei-beweging Henk Baars. Op zijn Facebook-account reageert hij op de demonstratie. “Hoewel hij aanwezig was in het bisschoppelijk paleis kwam hij niet naar buiten en liet hij het afhandelen door een soort misdienaar. We mochten niet naar binnen met een delegatie. Geen enkele menselijke toenadering. Het is iedere keer weer verbijsterend.

(foto: (c) Peter van Zoest, Solideo)