Valentijnskaarten voor kardinaal Eijk

Een groep betrokken gelovigen in Utrecht is een opmerkelijk initiatief gestart. Ze willen dat aartsbisschop van Utrecht Wim Eijk “zoveel mogelijk Valentijnskaarten ontvangt voor 14 februari”. De groep wil een boodschap van liefde aan de leiding van de kerk sturen na alle onrust.

“De laatste jaren zijn niet gemakkelijk geweest voor de katholieke kerk in Utrecht, het lukte niet om elkaar te vinden. Betrokken gelovigen en de leiding van de kerk stonden meer dan eens recht tegenover elkaar. Laten we in dit Jaar van de Barmhartigheid proberen het tij te keren en met elkaar een kerk te zijn waarin iedereen van harte welkom is. Een kerk waarin we vormgeven aan datgene waar het om draait: God liefhebben en elkaar liefhebben.” schrijft Tobias Kruit op Facebook. “We willen beginnen met een boodschap van liefde aan onze eigen bisschop. Laten we hem een hart onder de riem steken, door onze goede wensen aan hem te sturen. We hebben immers samen de verantwoordelijkheid om aan de toekomst te werken.”

Speciaal voor kardinaal Eijk is een ansichtkaart ontworpen. De kaarten zijn gratis verkrijgbaar voor iedereen die mee wil doen. Het adres van de bisschop staat er al op vermeld. Het is de bedoeling dat de ansichtkaarten in zoveel mogelijk katholieke kerken in Utrecht te krijgen zijn. “Schrijf jouw goede wens voor de bisschop op, voorzie de kaart van een postzegel en doe hem op vrijdag 12 februari op de bus,” aldus Kruit.

In de Utrechtse parochies is de laatste tijd onrust ontstaan nadat de hoofdredacteur van een parochieblad en een pastoraal werkster op non-actief werden gesteld.