Verwacht in 2018/2019: nieuw Netflixdrama ‘De paus’

Eind 2018 of begin 2019 zal de Braziliaanse regisseur Meirelles een nieuwe Netflixdrama publiceren genaamd: ‘De paus’. De opnames van de film beginnen in november. De bekende filmacteurs Antony Hopkins en Jonathan Pyrce zullen in deze film de rollen als paus gaan vervullen.

Antony Hopkins en Jonathan Pyrce in ‘De paus’

Topacteurs Antony Hopkins en Jonathan Pyrce zullen de rollen vertolken van paus Benedictus XVI (Hopkins) en paus Franciscus (Pyrce). De regie is in handen van de Braziliaan Fernando Meirelles en de producties beginnen eind november in Argentinië.

De film vertelt het verhaal van kardinaal Ratzinger, zijn verkiezing tot paus, zijn emeritaat en de opvolging door kardinaal Bergoglio. De film zal vooral inspelen op de verschillende karakters tussen de twee pausen en de manier waarop de pausen naar de Kerk kijken. Centraal staat het aftreden van Benedictus en zijn opvolging. De film zal eind 2018 of begin 2019 in première gaan.

Regisseur Fernando Meirelles verfilmde in het verleden onder andere al de films City of Goden de milieuthriller The Constant Gardener. Het is voor Netflix niet de eerste keer dat zij een religieuze film uitbrengen. In 2016 kochten ze ook de Italiaanse mini-serie ‘Call me Francis’, over het leven van paus Franciscus in Argentinië in de periode voor zijn verkiezing.

Pyrce in Game of Thrones

Dat Jonathan Pyrce de rol van paus Franciscus zal vervullen is niet geheel onopvallend. Tijdens zijn rol als ‘The High Sparrow’ in Game of Thrones, maakte velen de vergelijking met Pyrce en paus Franciscus. De rol die hij daarin vervulde als religieus leider, had veel raakvlakken met de rol van de paus in de Kerk.