Video-omroep Trideo tijdelijk op zwart

Het video-initiatief Trideo is tijdelijk offline gehaald. Sinds gisteren is de Nederlandse website offline en verwijst de Engelstalige homepage naar het YouTube-kanaal. Veel pagina’s van de website zijn onbereikbaar.

We belden met Olaf Bruggeling, managing director van Trideo. Hij gaf aan niet meer betrokken te zijn bij het initiatief. “Ik was oprichter van Trideo en ik vind het een prima initiatief. Ik vind het videokanaal KatholiekLeven.nl echter een prima opvolger van Trideo.”

Bruggeling suggereert daarmee dat Trideo niet meer verder gaat, maar hij wilde verder geen commentaar geven en verwees naar mede-initiatiefnemer Roderick Vonhögen. De Amersfoortse priester liet via Twitter weten dat de website een nieuwe server krijgt. “We doen deze week een nieuwe installatie van de server. Zomerschoonmaak :)”

De laatste productie op het Engelstalige YouTube-kanaal is van vorige maand, op het Nederlandse kanaal twee maanden. De Facebookpagina is voor het laatst op 8 april bijgewerkt. Trideo startte in het najaar van 2014 als opvolger van de omroep RKK.

Sinds die tijd is getracht fondsen te werven, maar kreeg geen expliciete steun van de bisschoppen, die haar eigen kanaal KatholiekLeven.nl begonnen. Dat videokanaal wil een aanvulling zijn op het medialandschap na het verdwijnen van de omroep RKK.

Trideo wil graag samenwerken met Katholiek Leven. Dat zei mediapriester Roderick Vonhögen in januari nog: “We hebben tijdens de opbouwfase van Trideo veel met de bisschoppen gesproken over online video en social media. Deze gesprekken hebben geleid tot groeiend enthousiasme bij de bisschoppenconferentie om op dit vlak zelf initiatieven te ontplooien.”