Vier nieuwe katholieke columnisten bij Nederlands Dagblad

Monica Raassen - foto: Dick Vos

Het Nederlands Dagblad heeft een viertal nieuwe rooms-katholieke columnisten aangetrokken. Vanaf vandaag zijn hun bijdragen wekelijks te lezen in de digitale nieuwsbrief ‘Katholiek Inside’.

De columnisten zijn abt Gerard Mathijsen van de benedictijnerabdij van Egmond, Zuster Monica Raassen (pastoraal werkster, Kannunikes van het Heilig Graf), Anne-Christine Girardot (tv-maker) en Jan-Willem Wits (communicatie-adviseur en voormalig woordvoerder van het aartsbisdom Utrecht en de Nederlandse bisschoppenconferentie).

Elke vrijdag verschijnt een column in de nieuwsbrief met katholiek nieuws die het Nederlands Dagblad ruim een jaar geleden lanceerde onder de titel ‘Katholiek Inside’. De nieuwe ‘Katholieke Insiders’ komen naast de drie andere vaste katholieke columnisten die al regelmatig voor de krant schrijven: bisschop Gerard de Korte van Den Bosch, hoogleraar en theoloog Paul van Geest en hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad Anton de Wit.

Het van oorsprong protestantse Nederlands Dagblad wil zich met deze uitbreiding nog duidelijker presenteren als de kwaliteitskrant van christelijk Nederland. Sinds enkele jaren heeft de krant in de persoon van theoloog en journalist Hendro Munsterman een gerenommeerde Vaticaanwatcher.

‘Onze krant richt zich op een breed publiek dat vanuit een onbeschaamd christelijke identiteit goed geïnformeerd wil worden,’ zegt adjunct-hoofdredacteur Daniël Gillissen. ‘Als christenen uit verschillende kerken kunnen wij van elkaar leren en we zijn niet bang voor dialoog of een beetje tegenspraak. Steeds meer katholieken weten het Nederlands Dagblad te waarderen als betrouwbare bron voor katholiek nieuws. Met deze nieuwe columnisten willen wij hen nog beter bedienen. En dat geldt ook voor lezers uit andere kerken, want de belangstelling voor wat er speelt in de wereldwijde Rooms-Katholieke Kerk is groot.’