Vrede en vragen bij secularisme

In Tertio deze week veel aandacht voor de manifestatie ‘Vrede is de toekomst’ die de gemeenschap van Sant’Egidio van zondag 7 tot en met dinsdag 9 september organiseert in Antwerpen. Religieuze en politieke leiders en opiniemakers zullen van gedachten wisselen over de grote problemen van onze tijd. De manifestatie wordt afgesloten met een bijeenkomst op de Grote Markt in Antwerpen waarbij de deelnemers tekenen van vrede zullen uitwisselen.

Tot de deelnemers behoren de Egyptische groot-moefti Ibrahim Abdel-Karim Allam Shawki, de Poolse schrijver Zygmunt Bauman, bisschop Johan Bonny van Antwerpen, de secretaris-generaal van de Lutherse Wereldfederatie Martin Junge, de Nigeriaanse kardinaal John Olorunfemi Onaiyekan, publicist en hoogleraar Europese studies Paul Scheffer, de Argentijnse rabbi Abraham Skorka en aftredend president van de Europese Raad Herman Van Rompuy.

Verder in Tertio een column van Chris Somers die zich afvraagt waarom een belangrijk deel van IS bestaat uit ‘lieden die een paspoort van een westers land op zak hebben’. Somers zoekt de oorzaak in het ‘doorgedreven secularisme’ in het westen.

(Bron: Tertio, christelijk opinieweekblad. Meer info en abonneren via www.tertio.be)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *