Vredesbeweging PAX ontvangt half miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij

Vredesbeweging PAX - Goed Geld Gala

Tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij heeft Vredesbeweging PAX net als voorgaande jaren een bedrag van 500.000 euro ontvangen. PAX zet het geld in om burgers in conflictgebieden te beschermen en in werken in Nederland te ondersteunen, zoals de jaarlijkse Vredesweek.

Dankbaar voor de donatie

De Nationale Postcode Loterij had dit jaar een bedrag van 357 miljoen euro te verdelen onder 112 goede doelen op het gebied van mens en natuur in binnen-en buitenland. Miriam Struyk, directeur programma’s van PAX, nam de cheque met groot dankbaarheid in ontvangst: “Wij zijn heel blij dat de mensen die deelnemen aan de Nationale Postcode Loterij het werk van PAX waarderen. We zijn dan ook dankbaar voor de jaarlijkse donatie van een half miljoen euro.”

Nog meer organisaties verrast

Vele Nederlandse organisaties werden verrast met extra schenkingen naast hun jaarlijkse vaste bijdrage. Zo kreeg bijvoorbeeld Fossielvrij NL 1 miljoen euro voor haar inzet voor de transitie naar duurzame energie. Ook het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel kreeg 1 miljoen euro voor het openen een tweede locatie openen in Rotterdam, waar vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van verwaarlozing, geweld, misbruik en uitbuiting worden geholpen.

 

Bron: PAX voor Vrede en Nationale Postcode Loterij