Vrijdag en zaterdag: ’24 uur voor de Heer’

Aanbidding - 24 uur voor de Heer

Komende vrijdag geeft Paus Franciscus de aftrap van het initiatief ’24 uur voor de Heer’ met een viering in de Sint-Pieter. Ook in de Nederlandse bisdommen zijn verschillende kerken geopend voor aanbidding en kunnen aanwezigen het sacrament van Boete en Verzoening ontvangen.

’24 uur voor de Heer’ zal in 2018 voor de vijfde keer gehouden worden. De paus vraagt dat in ieder bisdom minstens één kerk gedurende 24 uur achter elkaar open blijft voor aanbidding en sacramentele biecht. Franciscus roept niet alleen katholieken op om te vasten en aalmoezen te geven, maar alle mannen en vrouwen van goede wil, die openstaan voor het luisteren naar God. In zijn boodschap voor de veertigdagentijd schrijft Franciscus: ” Als de liefde in zoveel harten soms lijkt uit te doven, dan dooft zij niet uit in Gods hart! Hij geeft ons steeds nieuwe gelegenheden om opnieuw te kunnen beginnen met lief hebben.”

In de Nederlandse bisdommen

Op 9 en 10 maart stellen verschillende kerken in Nederland hun deuren open. In de bisdommen worden diverse programma’s aangeboden. Er zijn kerken 24 uur geopend, maar er zijn ook kerken die elkaar in etappes afwisselen.

Een handig overzicht van ’24 uur voor de Heer’ in uw bisdom kunt u hieronder vinden:
Aartsbisdom Utrecht
Bisdom Breda
• Bisdom Den Bosch (geen verdere informatie bekend)
• Bisdom Groningen-Leeuwarden (geen verdere informatie bekend)
Bisdom Haarlem-Amsterdam
Bisdom Roermond
Bisdom Rotterdam

Mocht u aanvullende informatie hebben voor dit artikel, stuur dan een mail naar info(@)katholiek.nl