Zaterdag start de Actie Kerkbalans met een live uitzending

Actie Kerkbalans start op 20 januari de landelijke campagne voor 2018 met een live uitzending via Facebook en YouTube. De uitzending wordt gepresenteerd door Leo Fijen en Joanne Bijleveld. Zij maken tijdens het programma ook de winnaars van de eerste Nationale Fotowedstrijd ‘Jouw Kerk in Beeld’ bekend.

Met deze campagne beginnen meer dan 2000 kerken in Nederland hun lokale Actie Kerkbalans, waarbij ze hun leden vragen om een bijdrage voor de kerk. Veel van deze kerken trappen de campagne af door de klok te luiden om 13.00 uur of door op een andere manier een startmoment te organiseren.

Live uitzending

In de live uitzending wordt contact gelegd met verschillende kerken door heel Nederland. Zo probeert men alle organiserende en onmisbare vrijwilligers te laten ervaren dat iedereen samen in actie komt voor Kerkbalans. Presentator Leo Feijen is enthousiast om aan de uitzending bij te mogen dragen: “Ik vind het een enorme eer dat ik deze uitzending voor Actie Kerkbalans samen met presentatrice Joanne Bijleveld mag presenteren. We maken er met elkaar een extra feestelijke start van. Het is zo belangrijk dat mensen bijdragen voor de plaatselijke kerken, die het bovendien meer dan waard zijn!”

Fotowedstrijd Actie Kerkbalans

Tijdens de uitzending worden ook de winnaars van de Nationale Fotowedstrijd ‘Jouw Kerk in Beeld’ bekendgemaakt die dit jaar voor de eerste keer werd georganiseerd. Juryvoorzitter Ramon Mangold zal in drie leeftijdscategorieën namens de jury de winnende foto’s presenteren. Via Facebook kiest het publiek verder bovendien de publiekswinnaar. De foto met de meeste likes sleept deze prijs nog tijdens de uitzending definitief in de wacht.

De uitzending begint om 12.15 uur en is te volgen via: