Zesde editie The Passion naar Amersfoort

De zesde editie van The Passion zal komend jaar op 24 maart in Amersfoort worden opgevoerd. Dat maken de omroepen EO en KRO/NCRV woensdag bekend. De stad Amersfoort is een prachtig decor voor The Passion 2016”, zei EO-directeur Arjan Lock woensdag.

“Amersfoort wil enthousiast meewerken en heeft een prachtige binnenstad. We hebben als organisatie een groot aantal voorwaarden op ons lijstje, waaronder de geschiktheid van het plein en bijvoorbeeld veiligheidsvoorschriften”, zegt Lock. Onder meer Den Helder viel af.

“Het is voor Amersfoort een enorme uitdaging om dit grote live-event in de stad te ontvangen. Miljoenen mensen bekijken de vertelling thuis, terwijl tienduizenden naar de stad komen om het van dichtbij mee te maken”, zegt Lucas Bolsius, de (katholieke) burgemeester van Amersfoort tegen de omroep. “Ook voor veel Amersfoorters is het een unieke gebeurtenis in hun eigen stad.”

Voor Amersfoort is 2016 ook het jaar waarin de toestroom en opvang van vele vluchtelingen uit België tijdens de eerste wereldoorlog wordt herdacht. In de uitvoering van The Passion worden verwijzingen naar deze gebeurtenis opgenomen, waardoor dit voor Amersfoort op een mooie manier bij elkaar komt.

De komende editie van het televisiespektakel wordt voor het eerst door EO en KRO georganiseerd. De omroep RKK houdt immers op te bestaan.

The Passion, 24 maart, 20:30 uur, live bij EO-KRO op NPO 1