Zomerradioserie met zinzoekers in ‘Zin in Weekend’

De Nederlandse dominicanen en KRO-NCRV maken deze zomer een zevendelige reeks voor het radioprogramma Zin in Weekend. Centraal staan de breuklijnen van het leven, zoals geboorte, huwelijk, beroepskeuze en overlijden. In reportages en in gesprekken met zinzoekers van deze tijd. De serie wordt vanaf 10 juli wekelijks uitgezonden op NPO Radio 5 en is dan ook beschikbaar op iTunes.

Zomerradio special

‘There is a crack in everything, that’s where the light comes in’, gezongen door Leonard Cohen in Anthem, is de rode draad in de programma’s. Hoe kijken mensen van nu naar nieuw leven, de samenleving, hun toekomstdromen, vergeving, de levensopdracht, relaties en het levenseinde? En welke symbolen horen daarbij? Daarvoor gaat een verslaggever – die zich ‘een katholiek van niks’ noemt – op onderzoek uit naar de betekenis van de rituelen in de katholieke kerk rond deze levensmomenten.

Te gast zijn:

  • theatermaakster Marjolijn van Heemstra (10 juli)
  • voormalig studentenpastor Theo Koster (24 juli)
  • filmmaker Beri Shalmashi (17 juli)
  • filosoof en schooldirecteur Henk Oosterling (31 juli)
  • lid van de Hoge Raad Ybo Buruma (14 augustus)
  • psychiater Dirk de Wachter (7 augustus)
  • cultureel antropoloog Yvon van der Pijl (21 augustus)

Zin in Weekend wordt uitgezonden op zaterdag en zondag tussen 18.00 en 19.00 uur op NPO Radio 5. Start van de serie is op zondag 10 juli (de herhaling volgt aanstaande).

800 jaar Dominicanen

Deze reeks programma’s wordt gemaakt in het kader van het 800-jarig bestaan van de door Sint-Dominicus gestichte Orde der Predikers. Dit jubileumjaar wordt luister bij gezet door onder meer in gesprek te gaan met moderne zinzoekers: radiomakers, maar ook schrijvers, bierbrouwers en ontwerpers. Meer informatie over het jubileumjaar van de dominicanen en alle (andere) activiteiten is te vinden op 800JaarDominicanen.nl.