Bonifatiusjaar gestart in Wijk bij Duurstede

Wethouder Hans Marchal van Wijk bij Duurstede heeft gisteren het Bonifatiusjaar geopend. Dat deed hij door in de Bonifatiusstraat een informatiebord te onthullen. In Wijk bij Duurstede startte Bonifatius zijn missiewerken.

Het informatiebord maakt duidelijk dat Bonifatius alles te maken heeft met Wijk bij Duurstede, want daar begon hij in 716 zijn invloedrijke werk op het Europese vasteland. Voor veel mensen zijn Bonifatius en Dorestad namen uit geschiedenisboekjes, omdat er boven de grond niet veel zichtbaar is van het oude Dorestad. Bij de onthulling van het informatiebord vertelde iemand (geboren in 1943) dat hij als tiener nog heeft toegekeken bij de opgravingen.

Het jaarprogramma van Bonifatius-Dorestad staat op een speciale website. Hoogtepunt wordt de bijeenkomst op 28 mei als een Bonifatius-monument wordt onthuld op de Markt. Op dezelfde dag wordt het boek Bonifatius in Dorestad gepubliceerd.

Andere onderdelen van het jaarprogramma zijn een speciale Bonifatiusviering op zijn sterfdag (5 juni), een een expositie in Museum Dorestad en een workshop Gregoriaans zingen als Bonifatius.