Limburgs kerkje gekozen als ‘Meest Spirituele Plek van Nederland’

Vanavond is in een live-uitzending van het programma Kruispunt Radio op NPO Radio 5 bekendgemaakt dat het Clemenskerkje in het Limburgse Brunssum is verkozen tot ‘Meest Spirituele Plek van Nederland’. Bezoekers konden op de website van de omroep RKK twee weken stemmen op vijf plaatsen in Nederland.

De afgelopen zomer vroeg RKK Kruispunt Radio de luisteraars om hun ‘meest spirituele plek van Nederland’ te nomineren. In de maanden juni, juli en augustus stuurden meer dan veertig mensen hun ‘meest spirituele plek’ in. Plekken variërend van een stuk strand tot een kapel, van een begraafplaats tot een duinvallei.

In totaal hebben zo’n 10.000 mensen aan de verkiezing meegedaan. Voor het Clemenskerkje is deze verkiezing een bekroning op een lange periode van restauratiewerkzaamheden en verbouwingen. Tijdens de locatie-uitzending in het opgeknapte kerkje maakte burgemeester Winants bekend dat Brunssum 31% van de stemmen had binnengehaald.

Andere plaatsen waren OLV ter Nood in Heiloo, het bezinningscentrum Emmaus te Helvoirt, het Openluchttheater van Hertme en Het Kloosterwiel bij de Kapucijnen in Velp.

Nieuw leven

Peter Kleuters uit Brunssum, die het Clemenskerkje heeft genomineerd, is verguld met deze verkiezing: “Door de restauratie en deze verkiezing begint voor dit hele Clemensdomein een nieuw leven. Deze plek was vroeger altijd een ontmoetings- en rustplek, een plek waar mensen elkaar ontmoetten, waar men rust en inspiratie vond. Het Clemensdomein is nu helemaal klaar voor de toekomst en blijft een steunpunt voor velen!”