Gebedsketen Jaar Godgewijd Leven volgeboekt

De Nederlandse gebedsketen van religieuzen voor het Jaar van het Godgewijde Leven is volgeboekt. Dat meldt vandaag Bernardus Peeters, abt van de trappistenabdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot.

De abt nodigde 13 november alle zusters en broeders van contemplatieve kloostergemeenschappen in Nederland uit om zich aan te sluiten bij een keten van gebed met het oog op het Jaar van het Godgewijde Leven. Later breidde hij het verzoek uit naar actieve ordes en congregaties. De reacties daarom zijn overweldigend positief. Van de Blauwe Zusters in Valkenburg tot de kluizenaar broeder Hugo: velen doen mee.

Een volledige lijst van deelnemende gemeenschappen is te vinden op de website Godgewijd Leven. ‘Er is met veel enthousiasme gereageerd’, aldus de abt. ‘Je ziet een mooie verdeling van allerlei vormen van religieus leven.’

Naschrift: Op 4 januari 2015 laat abt Bernardus weten dat meedoen nog steeds mogelijk is. Hij roept communiteiten op hem te mailen (abt@koningshoeven.nl) en aan te geven welke weken hun voorkeur hebben. Vervolgens wordt in overleg de week van deelname vastgesteld en vindt opname plaats in de lijst.

(foto: Abdij Koningshoeven)