HOOP-tour van start in Leiden

Afgelopen zaterdag werd in de Leidse binnenstad de eerste parochiemissie gehouden in het kader van de ‘HOOP-tour’. Een groep van de KISI Kids en zanger Maria Raadwijk trokken de aandacht van het winkelend publiek, terwijl anderen de mensen uitnodigden om de kerk binnen te gaan en een kaarsje aan te steken. Vele honderden mensen maakten daar gebruik van.

Tegelijkertijd vonden er diaconale activiteiten en huisbezoek plaats. In totaal deden er ongeveer 140 mensen mee aan deze missie, deels uit Leiden zelf, deels vanbuiten.

Doel van de HOOP-tour is om plaatselijke katholieken te helpen naar buiten te treden met de blijde boodschap van het evangelie. Na Leiden volgen er het komende jaar acht andere plaatsen. De toernee is een initiatief van het platform voor rooms-katholieke evangelisatie.

De komende anderhalf jaar zal de HOOP-tour in negen plaatsen een impulsdag rond evangelisatie houden. Na afloop krijgen de deelnemende parochies ondersteuning om evangelisatie steeds meer en beter een plaats te geven in de hele parochie. Op de website van het platform is een hand-out te downloaden over dit evangelisatie-initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *