Jaar van Barmhartigheid centraal in Klein-Lourdes

De meimaand is de traditionele Mariamaand. In het Limburgse Tienray wordt dit jaar gekozen voor het thema ‘Maria, Moeder van Barmhartigheid’, passend bij het Jaar van de Barmhartigheid.

Klein Lourdes Tienray is de Mariabedevaartplaats van Noord-Limburg, waar naast de Lourdesgrot ook Maria wordt geëerd als Troosteres der Bedrukten. De plaats is een van de belangrijkste bezinningslocaties in het katholieke Limburg. Priester Ruud Verheggen is verantwoordelijk voor de plaats. “Wij kunnen in Tienray al eeuwen lang naar Maria gaan, steun zoeken bij Haar, bidden stil, opkijkend, in de rust van haar kapel. We steken ons kaarsje aan en vertrouwen haar op onze weg, onze reis door het leven. Leunend op dit vertrouwen, vinden we steun”, aldus Verheggen.

De priester zegt over het initiatief: “De bron van Barmhartigheid is Liefde, die bewezen wordt door trouw. Trouw, vol vertrouwen zo is Maria, de eerste getuige en medewerkster van deze barmhartigheid van de Vader geweest. En zij blijft dit ook. Al twintig eeuwen mogen de christengelovige ervaren en getuigen, dat Maria een ‘moeder van barmhartigheid’ is. Juist de gang naar Maria mag ieder inspireren en aanzetten om zelf barmhartige personen te zijn, die vanuit liefdevolle bewogenheid in beweging komen om concrete hulp te bieden aan onze naaste.”