Katholieke krant roept op tot boycot gezinssynode

De Amerikaanse krant The Remnant is een online petitie gestart tegen de bisschoppensynode over het gezin. De synode wordt volgende maand in Rome gehouden en bespreekt pastorale uitdagingen voor huwelijk en gezin binnen de context van evangelisatie.

Volgens de krant willen progressieve bisschoppen “en hun apparatsjiks” tijdens de synode het Tweede Vaticaans Concilie opnieuw opstarten onder het mom van een zoektocht naar “pastorale oplossingen” voor “uitdagingen voor de familie”. Ze wijst met name naar mogelijke acceptatie van het homohuwelijk.

“Het is heel goed mogelijk dat tijdens de synode een of andere manier ramp wordt voorkomen, wellicht via de buitengewone tussenkomst van de Heilige Geest. Maar het is ook heel goed mogelijk dat de synode de leer loslaat door pastorale aannpassingen van zonden die tijdens endemisch zijn geworden,” schrijft The Remnant.

De petitie is inmiddels ondertekend door ruim 1.200 mensen.

The Remnant (‘Het restant’) heeft als doel de tradities van de rooms-katholieke kerk te verdedigen en de verkondiging van het Koningschap van Christus. “The Remnant noemt een spade een spade, ongeacht wie er gebruik van maakt om God te begraven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *