Kerk & Gemeentebeurs verder onder de naam Kerkenbeurs

De vakbeurs voor kerken, Kerk & Gemeente, gaat voortaan verder onder de naam Kerkenbeurs, aangevuld met het jaartal en regio van de betreffende editie.

Daarmee wil de initiatiefnemer Marco van de Wetering nog beter mensen uit alle kerkelijke groeperingen helpen. Daarnaast geeft Kerkenbeurs duidelijker aan wat het is: een facilitaire vakbeurs voor kerken.

Op inhoudelijk gebied wordt meer samengewerkt met relevante organisaties en bedrijven. Dat zal leiden tot een zeer divers aanbod van onderwerpen en programmaonderdelen. Ook zullen er studiebijeenkomsten worden georganiseerd rond actuele thema’s. Het zeer gewaardeerde programma van workshops en presentaties zal -net als bij eerdere edities- niet ontbreken tijdens de Kerkenbeurs.

De eerstvolgende beurs wordt georganiseerd onder de naam ‘Kerkenbeurs Nederland 2017’. Dit betreft de landelijke editie. De namen voor de edities in het noorden en zuiden van het land, zijn resp. ‘Kerkenbeurs Noord 20..’ en ‘Kerkenbeurs Zuid 20..’.

Kerkenbeurs is in 2007 bedacht door Marco van de Wetering. In 2008 werd de beurs gelanceerd onder de naam ‘Kerk & Gemeente’, aanvankelijk in samenwerking met een collega bedrijf.

In 2015 organiseerde Helderblauw een zeer succesvolle editie van Kerk & Gemeente met een bezoekersstijging van ongeveer 50%. Van de Wetering: “De eerste editie van Kerk & Gemeente Noord die zij organiseerden in Drachten, trok zelfs ruim 80% meer bezoekers dan bij de vorige editie onder onze voorgangers. Een kerkenbeurs organiseren is een vak dat veel fijngevoeligheid en gedegen marktkennis vergt.”

Met de nieuwe naam zijn ook het logo en de volledige huisstijl opnieuw ontworpen. Op de nieuwe site www.kerkenbeurs.nl is alle informatie te vinden.