NKSR organiseert Week van het Katholiek Onderwijs

Van 6 tot en met 10 oktober 2014 wordt op initiatief van de Nederlandse Katholieke Schoolraad de Week van het Katholiek Onderwijs gehouden. Scholen worden opgeroepen om tijdens deze week uitdrukkelijker aandacht te besteden aan hun katholieke identiteit.

Het is een week waarin scholen uitgenodigd worden om te laten zien hoe de katholieke identiteit van de school concreet vorm krijgt. Een van de aspecten van deze week is een lesbrief over “Feest vieren”. Dat thema is gekozen omdat het past bij het(zelfde) thema van de kinderboekenweek. De Week van het Katholiek Onderwijs valt in de kinderboekenweek.

De week van het katholiek onderwijs wil een manier zijn om de positieve indruk die de samenleving van het katholiek onderwijs heeft, te bevestigen. Een katholieke school is een plaats voor leren en geloof. De speciale week is een kans om op school het gesprek over katholiek onderwijs te voeden en kan aanleiding zijn met andere scholen contact te hebben en ervaringen te delen.

De NKSR geeft naast de lesbrief een speciaal magazine met rapportages over de week uit. Ook komen er filmpjes op YouTube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *