Paus organiseert interreligieuze voetbalwedstrijd

Het Olympisch stadion van Rome is op 1 september het toneel van een interreligieuze voetbalwedstrijd. Paus Franciscus had die wens en heeft de organisatie van de wedstrijd toevertrouwd aan de toekomstige vice-voorzitter van Inter Milan, Javier Zanetti.

Volgens L’Osservatore Romano hebben de oud-voetbalsterren Roberto Baggio (Italië) en Zinedine Zidane (Frankrijk) al toegezegd. Ook Lionel Messi, Francesco Totti en Gianluigi Buffon zijn van de partij. José Mourinho is waarschijnlijk de toptrainer van de dag voor de vriendschappelijke wedstrijd.

De spelers zullen tijdens de wedstrijd een voetbalshirt met de regenboogkleuren van de vredesvlag dragen als teken van de verstandhouding en de wens naar dialoog.

Het is nog niet bekend of paus Franciscus zelf de wedstrijd bijwoont. Dat de paus de verbindende kracht van voetbal ziet, werd duidelijk tijdens het afgelopen WK in Brazilië. Toen twitterde Franciscus: ‘De wereldbeker brengt mensen van verschillende landen en godsdiensten bijeen. Moge sport altijd de cultuur van de ontmoeting promoten’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *