Wierook en pepermunt

Wierook en pepermunt: een gezamenlijk boek van ds. Janneke Nijboer en Eric van den Berg van katholiek.nl. Donderdag 28 november werd het gepresenteerd in Noordwijk. De schrijvers beoogden een kennismaking met hun beider tradities. Janneke Nijboer koos er daarom voor om te schrijven hoe zij in haar kerkelijke traditie staat. In de teksten van Eric zag ze eenzelfde persoonlijke noot: hoe het voor hem is om katholiek te zijn. Eric beaamde dat: “Ik probeerde iets mijn inspiratie en zijn bronnen te verwoorden.” Dat persoonlijke is het verrassende van het boek, vond Janneke Nijboer. “Zo begrijp je meer de diepte van elkaars tradities.”

De auteurs hadden een missie met het boek: daarom zijn er vragen toegevoegd over de verschillen in geloofstraditie, zodat hiermee gesprekken op gang kunnen komen. “Soms is het samen vieren moeilijk geworden. Daarom is het goed om de ontmoeting te zoeken in het gesprek”, aldus Janneke Nijboer.

Eric van den Berg en Janneke Nijboer, Wierook en pepermunt. Een ontmoeting van tradities, Amsterdam: Ark Media, 2013, 144 p. Isbn 978 33800 37 5. € 14,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *