Willibrord-app gelanceerd

Sinds een paar dagen is de Willibrordvertaling verkrijgbaar in Google Play. Uitgever Royal Jongbloed publiceerde al eerder de Statenvertaling en de Herziene Statenvertaling in app-vorm, maar nu kunnen ook katholieken hun hart ophalen. Deze Willibrord-app is een rechtstreeks gevolg van het besluit van de Nederlandse bisschoppen in 2011 om de uitgeefactiviteiten van de Katholieke Bijbelstichting aan Jongbloed uit te besteden.

De Willibrord-app is, net al de eerder Jongbloed-producten, uiterst eenvoudig. Uiteraard is de gehele bijbel in de Willebrordvertaling te lezen. Passages zijn via getrapte schermen snel te vinden. Zoeken op woorden of combinatie van woorden is ook mogelijk. Gebruikers kunnen ook notities maken en bladwijzers toekennen. Bovendien kan de app zonder actieve internettoegang gebruikt worden. Reuze handig voor langere reizen zonder stabiel internet.

De app kost € 6,99 en is op dit moment alleen beschikbaar voor Android-toestellen. Aan een iOS-versie wordt gewerkt. Jongbloed heeft een strakke app neer gezet, die gewoon doet wat ie moet doen. De enige kritiek die je op de app kunt hebben, is dat de content niet echt uniek te noemen is. Er zijn andere (gratis) apps die (bijna) hetzelfde doen als de Willibrord-app. Zo biedt de gratis iOS-app Bible Pomegranate onder andere de Nieuwe Bijbelvertaling. En wie ik Google Play op ‘bijbel’ zoekt, komt een heleboel gratis apps (van verschillende kwaliteit) tegen. Maar wie echt de Willebrordvertaling wil hebben, doet er goed aan deze Jongbloed-app te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *