Gratis pro life app tegen abortuspraktijken

De Amerikaanse Bisschoppenconferentie heeft de gratis app ‘9 Days for Life’ gelanceerd. Met de pro life app kunnen katholieken vanaf vandaag negen dagen bidden om een eind aan abortuspraktijken te maken.

De noveenapp geeft negen dagen lang speciale gebedsteksten. De lancering van de app valt samen met de jaarlijkse noveen voor het leven in de V.S. Die start vandaag en eindigt op 25 januari. De noveen eindigt op 25 januari.

De app opent met een kalender. Daar kun je naar een gebedstekst en een reflectie van de dag swipen. Ook is ruimte voor boetedoening. ‘9 Days for Life’ is beschikbaar in het Engels en Spaans, zowel voor iOS en Android.

De app is gratis maar je moet wel je e-mailadres achterlaten. Je krijgt dan iedere dag de gebedsteksten, ter herinnering, toegestuurd. In de app kun je aangeven hoe laat je de mailtjes wil ontvangen.

Naast de app zetten de Amerikaanse bisschoppen e-mail, de facebookpagina People of Life, twitter (de hashtag #9daysforlife / #9díasporlavida) en de website www.9daysforlife.com in om katholieken aan te sporen mee te doen met de pro life noveen.

De noveen is gekoppeld aan de datum 22 januari. Op 22 januari 1973 vonniste het Amerikaanse Hooggerechtshof in de Roe/Wade-zaak dat abortus legaal kan worden uitgevoerd in de V.S.. Ieder jaar wordt daarom in Wasgington de jaarlijkse Mars voor het Leven op 22 januari georganiseerd.