Informatieboekje over katholiek liefdadigheidswerk verschenen

Erik Sengers van de afdeling Caritas van het bisdom Haarlem-Amsterdam heeft nieuw een werkboekje geschreven voor caritas-bestuurders. Het boekje is te downloaden via de bisdomwebsite als PDF-bestand en breder te gebruiken dan alleen de Haarlemse diocese.

Hulpbisschop Jan Hendriks verwoordt het mooi in het voorwoord: “De weg van de Caritas is de weg van God, want God is Caritas’. Auteur van het werkboek, Erik Sengers vult hem aan. “We hebben van onze vreugdevolle en liefhebbende God al zoveel gekregen, waarom delen we dat niet met evenveel vreugde en liefde met de mensen die op onze weg komen? Als we dat doen, en als mensen én dus ook jongeren, zien hoe blij je kunt worden van géven, dan zullen ze zich vast afvragen of zij ook kunnen deelnemen in die caritas.”

Een PCI, een parochiële caritasinstelling, stimuleert werken van liefdadigheid binnen de parochie, en voert deze ook uit. Het handzame handboekje behandelt de belangrijkste onderwerpen waar het liefdadigheidswerk mee te maken heeft: de betekenis vanuit de werken van barmhartigheid, de organisatie en regels, het geld.