Leo Fijen hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV

Het hoofd van de omroep RKK, Leo Fijen (59), wordt vanaf 1 januari 2016 de nieuwe hoofdredacteur van de afdeling Journalistiek van de KRO-NCRV. Dat meldt de omroep RKK op haar website.

Bij de afdeling journalistiek worden programma’s gemaakt als Brandpunt, Jinek, De Ochtend, Oog in Oog, NCRV 2Doc en Brandpunt Reporter. Fijen doet het werk al op interim-basis sinds afgelopen zomer. Fijen blijft aan tot 1 januari 2016 als hoofd van de omroep RKK. Op die datum verdwijnt de katholieke omroep.

Fijen zegt over zijn nieuwe baan: “Journalistiek is de KRO-NCRV een belangrijk speerpunt. Ik ervaar het als een voorrecht dat ik daar een bijdrage aan mag leveren. Ik doe dat met overtuiging want juist voor KRO-NCRV zijn er in deze tijd kansen om door scherpe en geprofileerde keuzes het verschil te maken. We doen dat in verschillende vormen van journalistiek. Wij zijn daarin herkenbaar door onze betrokkenheid, urgentie en beeldende verhalen. En we durven te vernieuwen. De onderzoeksjournalistiek van De Monitor, gebaseerd op crowdsourcing, is daar een goed voorbeeld van”.

Leo Fijen kwam in 1988 binnen bij de KRO en werkte als redacteur, verslaggever en eindredacteur aan tal van programma’s mee. Jarenlang was hij de eindredacteur van Kruispunt en is bekend van de ‘Kloosterserie’. Sinds 2008 is hij hoofd van de omroep RKK.

(foto: omroep RKK/Rogier Veldman)