Nominaties Webfish Awards 2013 bekend

De jury heeft de nominaties voor de Webfish Awards vastgesteld. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan organisaties en personen in het Nederlandse taalgebied die het christelijk geloof het beste onder de aandacht brengen via websites, social media of apps. Er zijn dit jaar drie categorieën: kerken, organisaties en particulieren. In elke categorie wordt één Gouden Webfish Award toegekend.

De genomineerden zijn in de categorie kerken: Trouwen in Mokum (www.trouweninmokum.nl), Best Life Church (www.bestlifechurch.nl) en Noorderlicht Wezep (www.gkvwezep.nl). Bij de organisaties zijn dit: Godschrift (www.godschrift.nl), EO Beam (www.eo.nl/beam) en Start de Stilte (www.startdestilte.be). In de categorie particulieren zijn de genomineerden: Shining Star Music (www.shiningstarmusic.com), Vraag de priester (www.facebook.com/VraagDePriester) en Broodje Paap (www.broodjepaap.nl).

Op zaterdag 9 november wordt de uitslag bekend gemaakt in het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Utrecht. De prijsuitreiking wordt gecombineerd met het evenement Kerk2013 over doeltreffend gebruik van internet door kerken.

De kritische, interdisciplinaire jury bestaat dit jaar uit: Eric van den Berg, Katholiek.nl (juryvoorzitter); Frank Bosman, spraakmakend cultuurtheoloog aan de Tilburg School of Theology; Tom Mikkers, algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap; Adrie Stemmer-van Ravenswaaij, webmaster van het PKN-project MijnKerk.nl en Christiaan Verwijs, mede-organisator van Kerk2013 en Scrum Master en coach bij internetbedrijf NowOnline.

Ook het publiek kon de sites beoordelen door een stem uit te brengen vanaf 1 november. De publieksstem woog in het eindoordeel mee als één jurystem

Webfish Awards 2013 is een gezamenlijk initiatief van IKON, Katholiek.nl, Protestantse Kerk, Raad van Kerken, FKT Universiteit van Tilburg en de Protestantse Theologische Universiteit. Met deze prijs willen zij christelijk Nederland en Vlaanderen uitdagen social media en internet te blijven ontwikkelen en verbeteren.

Bron: IKON

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *