Opbrengst kerstmarathon Radio Maria laagst sinds jaren

De kerstmarathon van het rooms-katholieke radiostation Radio Maria valt tegen. De voorlopige tussenstand is iets minder dan 38.000 euro, zo’n 13.000 euro minder dan vorig jaar. Het motto van de jaarlijkse inzamelingsactie was ‘Zeg ja tegen Radio Maria’. Prominenten zoals Kees van der Staaij, Jan Slagter, Paul van Geest en Arie Slob vertelden hoe zij het kerstfeest vieren.

De inzamelingsacties zijn nodig om te kunnen blijven uitzenden, maar kennen wisselend succes. In 2010 bracht de kerstmarathon nog ruim 112.000 euro op, maar in 2013 was dat geslonken naar 45 duizend euro. Vorig jaar lijkt met 51.000 euro aan donaties een uitzondering te zijn geweest.

Sinds dit jaar krijgt de zender geen steun meer uit het buitenland. Maandelijks heeft de zender zestigduizend euro nodig. Dit jaar zijn de kosten omlaag gegaan, en de inkomsten omhoog.

Radio Maria bestaat sinds 1 februari 2008. Met het verdwijnen van de middengolf, zendt Radio Maria uit via DAB+ en de eigen website. In de programmering staan liturgie, gebed, bezinning en geloofsonderricht centraal. De zender heeft ongeveer 30.000 luisteraars.