Paus bepleit via smartphone christelijke eenheid

In een ongewoon informele video gemaakt op een smartphone heeft paus Franciscus alle christenen opgeroepen hun verschillen opzij te zetten. In de zeven minuten durende boodschap, gericht aan de Evangelische voorganger Anthony Palmer, sprak de paus ‘de taal van het hart’. Franciscus en Palmer kenner elkaar uit Buenos Aires, toen de paus daar aartsbisschop was.

In zijn boodschap zegt Franciscus in het Italiaans dat alle christenen schuld hebben aan de scheidingen die door de eeuwen heen zijn ontstaan en dat hij bidt tot de Heer dat hij ons zal verenigen. ‘Avanti. We moeten vooruit. We zijn broeders. We moeten elkaar een geestelijke omhelzing geven en ons openen om de Heer het werk te voltooien dat hij begon’, aldus paus Franciscus. ‘We hebben allemaal onze eigen geschiedenis, onze eigen tradities. Maar we moeten elkaar ontmoeten als broeders.’

De video is ongebruikelijk omdat deze werd gemaakt in een informele setting. De meeste informatie over de paus komt via de officiële kanalen zoals de Vaticaanse persdienst. Het Vaticaan waarschuwde in januari nog dat informatie over de paus via andere bronnen niet altijd waar is.

Bekijk de zeven minuten durende boodschap van paus Franciscus aan Anthony Palmer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *