RKDocumenten.nl vernieuwt dienstverlening

De website RKDocumenten.nl gaat in groot onderhoud. Dat meldt de redactie van de website via Facebook. De website ondervond de laatste maanden veel last van slechte netwerkverbindingen. Met de verbeteringen hoopt de grootste documentenwebsite in Nederland haar dienstverlening grondig te verbeteren.

“In de komende periode wordt groot onderhoud gepleegd aan de website waardoor soms wat vreemde volgordes van teksten of dossiers zichtbaar worden. Soms lijkt het of teksten, die al heel lang in de database opgenomen zijn, pas recent toegevoegd zijn. Diverse grotere en kleinere fouten in de bibliotheek aan teksten kunnen en moeten nu aangepakt worden, waardoor de hele “kaartenbak weer opnieuw geschud wordt”, om het simpel te zeggen,” aldus de webmaster.

RKDocumenten.nl: “In de afgelopen periode hebben we vrij veel last van slechte netwerkverbindingen waardoor de site soms zeer traag reageert of zelfs soms foutmeldingen genereert. Voor ons is dit ook een sterke tegenvaller. Ondanks herhaalde verzoeken lukt het onze huidige hostingpartij niet om een betere dienstverlening te waarborgen.” RKDocumenten.nl wordt op dit moment gehost door Kerkprovider.nl. De diensten van Kerkprovider worden sinds kort door een commercieel bedrijf in Groningen uitgevoerd.

Tegelijkertijd met de verhuizing naar een nieuw datacentrum wil RKDocumenten.nl functionaliteiten toevoegen en verbeteren, zoals een uitgebreide zoekfunctie. “Ook zal de database zelf verder geoptimaliseerd worden. Technische zaken achter de schermen, maar we hopen op verbeteringen ten opzichte van de situatie waarin we het laatste halfjaar terecht waren gekomen.”

Op RKDocumenten.nl worden ongeautoriseerde vertalingen van kerkdocumenten gepubliceerd. Ook is een kleine selectie Engelstalige kerkdocumenten aanwezig. In totaal zijn ruim 2.500 volledige teksten opgenomen. RKDocumenten.nl wordt uitgegeven door de stichting Interkerk en is net als Katholiek.nl geheel afhankelijk van giften.